Hastanemiz hizmetleri O-EMRAM Seviye 6 belgesi almaya hak kazandı
16 Ocak 2020

Hastanemiz hizmetleri O-EMRAM Seviye 6 belgesi almaya hak kazandı

HIMSS 1961 yılında kurulmuş; dünya çapında 52.000 sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşla birlikte bünyesinde 600 şirket ve 250 dernek/vakıf barındıran; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Kuruluş amacı bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamaktır.

O-EMRAM

(Ayaktan Tedavi Hizmeti Sunan Kuruluşlar için Elektronik Sağlık Kaydı Benimseme Modeli)

Ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında elektronik sağlık kaydının benimsenme düzeyi ölçülmekte ve ayaktan tedavi hizmeti veren diğer kuruluşlar ile kıyaslama yapılması sağlanmaktadır.

Ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarının daha yüksek erişim, kalite, verimlilik ve güvenlik seviyelerine ulaşmalarına yardımcı olunmaktadır. Ayrıca kuruluşların sağlık hizmeti sunan kuruluşlar arasında sağlık verisi paylaşımı düzeyi değerlendirilmektedir.

Bu kapsamda hastanemiz 27 Eylül 2019 tarihinde HIMSS Türkiye Direktörü
HIMSS Türkiye Analitik Direktörü
Dr. İlker Köse başkanlığında bir ekip ile değerlendirmeye tabi tutulmuş ve başarılı geçen bir değerlendirmenin ardından;

“HIMSS Türkiye işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 27 Eylül 2019 tarihinde yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Hastanemiz O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşılayarak pratikte başarı göstermiş ve Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başarmıştır.

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini bu önemli başarısından dolayı içtenlikle kutlar ve merkezimize Seviye 7 olma yolunda başarılar dileriz.” şeklinde yapılan haberle ulusal ve uluslar arası düzeyde belgelendirildiği ilan edilmiştir.

Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi almaya hak kazanan ilimizde Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar içinde ilk, Türkiye’de 5.hastane olarak; veri güvenliğinin üst seviyede olduğu, Karar Destek Sistemleri ile işleyişe katkı sağlayarak, dijital görüntülerin e-nabıza aktarılması ile hastalarımızın her yerden radyografik görüntülerine ulaşmasını sağlayarak bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.
DİGİTAL HASTANE İLE İLGİLİ DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN...
WhatsApp Image 2019-10-17 at 14.54.17.jpeg